Ugrás a fő tartalomra

Tervkezelő - Terv elmentése és megosztása

  1. Kattintsuk a Tevékenységek lehetőségen belül a "Tevékenységek kezelése" gombra
    ​
    ​


    ​
    ​

  2. A jobb felső részen kattintsunk a "Terv kezelése" gombra
    ​
    ​

  3. Kattintsunk a "Tervek Mentése és Megosztása" lehetőségre
    ​
    ​


    ​
    ​

  4. Adjunk nevet a tervnek, válasszuk ki, hogy mely tevékenységek kerülnek a mentett tervbe, majd kattintsunk a "Mentés" gombra.
    Két lehetőség közül választhatunk:
    ​
    ​

    • Bárki az osztályban - Minden tevékenységet elmentünk, amelyek bárkinek az osztályból ki lettek osztva (azokat is amelyek csak egy-egy tanulónak, vagy egy csoportnak, vagy az egész osztálynak lettek kiosztva)
      ​
      ​


      ​
      ​

    • Csak Teljes osztály - Csak azokat a tevékenységeket mentjük el, amelyek a teljes osztálynak ki lettek osztva
      ​


      ​
      Figyelem: Egyedi és jól beazonosítható nevet adjunk a tervnek!
      ​
      ​
      ​
      ​Példa:
      ​
      ​


      Ha ezeket a kiosztott feladatokat elmentjük Tervként:
      ​

      • Bárki az osztályban - Mind a négy feladat elmentésre kerül a Tervben
        Ha egy másik osztályban betöltjük ezt a tervet, a feladatok az egész osztálynak kiosztásra kerülnek.

      • Csak Teljes osztály - csak az első (Számjegyek írása) és a harmadik (Két hasáb űrtartalmának...) feladat kerül elmentésre a tervben.
        ​
        ​

  5. Amikor a "Mentés"-re kattintunk, lehetőség nyílik a hivatkozás másolására is, így bárkivel (akinek Matific pedagógusi fiókja van) megoszthatjuk ezt a tervet.
    ​
    ​


    ​
    ​

  6. A "Mentett terv megosztása" fülön pedig láthatjuk az összes eddig elmentett tervünket és egy kattintással a megosztási linkjét is kimásolhatjuk.
    ​
    ​

Választ kapott a kérdésére?